Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφτηκε το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

 

 

Η Υφυπουρός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισκέφτηκε το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως όπου την υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνηςκαι Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και την ενημέρωσε για την λειτουργία του Ιδρύματος.

Στην κα υπουργό αναφέρθηκε η υπό εξέλιξη ανακαίνιση του Γηροκομείου με την προσθήκη νέας μονάδας διαβίωσης δυναμικότητας 23 κλινών προκειμένου να παρέχεται στέγη, τροφή και περίθαλψη και να διασφαλίζεται η δυνατότητα των ηλικιωμένων να διάγουν αξιοπρεπή και ανεξάρτητη ζωή σε οικείο κοινωνικό περιβάλλον.

Μέσω του έργου αυτού, το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των καιρών, αποκτώντας μεγαλύτερες σύγχρονες εγκαταστάσεις εναρμονισμένες με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες και τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα.

Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο αποτελεί από τις σημαντικότερες διακονίες πού επιτελεί η τοπική Εκκλησία, φιλοξενώντας τους έχοντας ανάγκη υπερήλικους συνανθρώπους και προσφέροντας τη στοργή και τη ζεστασιά της αγάπης της Μητρός Εκκλησίας μας στις αδύναμες λόγω του γήρατος και εμπερίστατες γερόντισσες.

Η Υφυπουργός συγκινημένη στάθηκε δίπλα στις γερόντισσες με τις οποίες συνομίλησε για τις συνθήκες της ζωής τους στο γηροκομείο και υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια στο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για το εντυπωσιακό και θεάρεστο έργο που επιτελείται από την Τοπική Εκκλησία.