Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, με πρωτοβουλία του πρώην Μητροπολίτου Κίτρους Σεβασμιωτάτου κ. Αγαθονίκου ανακαινίζονται, οι χώροι του Ημιυπόγειου και ανακαινίζονται οι κοιτώνες του 1ου Ορόφου με ένταξη σε Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (2007-2013) ΕΣΠΑ με ποσό χρηματοδότησης ύψους (300.000,00€). Με το πρόγραμμα αυτό εξοπλίζονται με σύγχρονο μηχανήματα το τμήμα της κουζίνας, της τραπεζαρίας, σύγχρονα πλυντήρια και πρέσες σιδερώματος, νέος λέβητας ο οποίος προορίζετε να καλύψει και τις ανάγκες του 2ου Ορόφου όταν σκευαστεί. Έχουν τοποθετηθεί ηλιακοί συλλέκτες νέας τεχνολογίας υψηλών προδιαγραφών. Ο εξοπλισμός δωματίων των γεροντισσών.

Στον 1ον όροφο του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου υπάρχει ένα κεντρικό σαλόνι και ένα μικρότερο, όπου οι γερόντισσες περνούν ελεύθερα το χρόνο τους άλλοτε συζητώντας μεταξύ τους και άλλοτε δεχόμενες τις επισκέψεις των συγγενών τους και άλλων επισκεπτών του Ιδρύματος. Στον ίδιο όροφο υπάρχει το γραφείο της Διεύθυνσης το Γραφείο της Κοινωνικής Λειτουργού, καθώς και το Ιατρείο. Ο 2ος όροφος είναι ημιτελής και γίνονται προσπάθειες για την ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε το Ίδρυμα να είναι σε θέση να φιλοξενήσει περισσότερους ηλικιωμένους.

Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης διαθέτει άδεια λειτουργίας από την «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» με αριθμό Πρωτοκόλλου 4263/7-10-2014. Η οποία έχει την υπογραφή της κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου.