Δράσεις

Εθελοντικώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ίδρυμα μας διάφορων ειδικοτήτων Ιατροί, ως επίσης και οι Εθελόντριες αδελφές του τοπικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης αλλά και εθελόντριες της πόλεως, οι οποίες φροντίζουν για την ατομική υγιεινή των γεροντισσών μας. Αξίζει να σημειωθεί η συγκινητική παρουσία των νέων της Κατερίνης, αλλά και σχολείων από την περιφέρεια οι οποίοι συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους επισκέπτονται τις γερόντισσες μας, στις οποίες προσφέρουν δώρα που ετοιμάζουν τα ίδια τα παιδιά, παρουσιάζουν διάφορα σκετς, τραγούδια και χορευτικά, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τις γερόντισσες. Οι Ενορίες επίσης της Ιεράς Μητροπόλεως, διοργανώνουν διάφορες εξορμήσεις με τα Φιλόπτωχα Ταμεία τους, τις Χορωδίες τους, επισκέπτονται συχνά το Ίδρυμα, δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα, μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στα πρόσωπα των διαβιούντων γεροντισσών. Βέβαια αυτά τα γεγονότα είναι εντονότερα κατά τις περιόδους Χριστουγέννων κυρίως αλλά και του Πάσχα.

Από την φετινή χρονιά άρχισε μια συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, το οποίο ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας, για μουσική συνεργασία. Ερχόντουσαν με μουσικά όργανα αλλά και με χορωδία παιδιά να πλαισιώσουν την δική μας μικρή χορωδία των γεροντισσών μας. Ώστε να αισθάνονται αλλά και να μετέχουν ουσιαστικά σε ένα γεγονός συνεργασίας που φέρνουν κοντά το γήρας με την νέα γενιά διαμέσου της μουσικής. Μια συνεργασία η οποία θεμελιώθηκε την σχολική περίοδο 2014-2015. Και θα συνεχισθεί και του χρόνου πρώτα ο Θεός.

Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης, είναι ένα Ίδρυμα θεσμός για τους απανταχού Πιεριείς οι οποίοι συμπαραστέκονται και ενισχύουν τόσο ηθικώς, όσο και οικονομικώς την φιλανθρωπική αυτή διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους κ. κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, σε συνέχεια των δύο προκατόχων του την Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014 όρισε στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων τιμής στον προκάτοχο του πρώην Κίτρους κ. κ. Αγαθόνικο, με την ονομασία «ΑΓΑΘΟΝΙΚΙΑ» λόγω των ονομαστηρίων του γίνονται επίσημα τα εγκαίνια του ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.