12/2014
 

Την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου τελέστηκαν τα εγκαίνια ανακαίνισης, εξωραϊσμού και εξοπλισμού του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στον Σβορώνο Πιερίας.

 Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, πλαισιωμένος από τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς που συμμετείχαν στην εορτή της Ανακομιδής αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αγαθονίκου και στα Ονομαστήρια του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου. Συγκεκριμένα παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος , Γλυφάδας κ. Παύλος, Εδέσσης κ. Ιωήλ, και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Στα εγκαίνια παρέστησαν, επίσης, Βουλευτές του Νομού Πιερίας, ο Δήμαρχος Κατερίνης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας καθώς και ο πρώην Νομάρχης Πιερίας. Όλοι τους συνετέλεσαν άμεσα ή έμμεσα στην υλοποίηση αυτού του θεάρεστου έργου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο  Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης, ο οποίος με ιδιαίτερα συγκινησιακά λόγια μίλησε για τις επίπονες προσπάθειες των Μητροπολιτών Βαρνάβα και Αγαθονίκου, που μόχθησαν για την ίδρυση, ανέγερση τον εξωραϊσμό και εξοπλισμό του Ιδρύματος.

Στη συνέχεια τιμήθηκαν απόγονοι των δωρητών της έκτασης στην οποία κτίσθηκε τόσο το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, όσο και τα λοιπά ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως (Εκκλησιαστική Σχολή, Συσσίτιο), καθώς και ο ιδρυματικός Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας. Ιδιαίτερη τιμή επιφυλάχθηκε στον Πρωτοπρ. Γεώργιο Μπιλιάγκα, χρηματίσαντα Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου και στηλοβάτη της λειτουργίας του.

 

 

Αναζήτηση

Σχετικά με το Ίδρυμα

image Στον 1ον όροφο του Γηροκομείου υπάρχει ένα κεντρικό σαλόνι και ένα μικρότερο, όπου οι γερόντισσες περνούν ελεύθερα το χρόνο τους
 
image Στον ίδιο όροφο υπάρχει το γραφείο της Διεύθυνσης, της Ψυχολόγου, το Ιατρείο καθώς και οι κοιτώνες φιλοξενίας
 
image Μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ (2007 - 2013) έχει εξοπλιστεί πλήρως η κουζίνα με σύγχρονα μηχανήματα
 
 Το Εκκλησιαστικό μας Γηροκομείο εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα SAVE AGE. Ένα Έργο για την Εξοικονόμηση Ενέργειας και Κόστους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.
 CLLD_LEADER_LOGO.jpg            «Επέκταση Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.) Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, Υφισταμένης Δυναμικότητας 22 Κλινών, με την  προσθήκη Μονάδας Διαβίωσης Δυναμικότητας 23 Κλινών», της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος», το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με βάση την απόφαση ένταξης με αρ. πρωτ. 7675/30-12-2019του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει) και έχει λάβει κωδικός ΟΠΣΑΑ 0011317647. Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020 προσέγγιση CLLD LEADER” με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και συγκεκριμένα από την ΣΑ 082/.
 
 Σχετικό έντυπο του Ιδρύματος με πληροφορίες:
IMG_20211024_195216.jpg
                     
IMG_20211024_195244.jpg
 
 
 
 

Αιτήσεις

Από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατάθεση αίτησης προς το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης.

- Δικαιολογητικά

- Αίτηση εισαγωγής

Μπορείτε επίσης να κάνετε την αίτησή σας και ηλεκτρονικά κάνοντας κλικ εδώ.